La Generalitat subvencionarà la Ronda Sud d'Elx amb 19,4 milions d'euros

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat que la Generalitat farà viable la Ronda Sud d’Elx, “una important reivindicació de la ciutat i que el president Ximo Puig l’ha feta pròpia”, ha apuntat.

Després de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde d’Elx, Carlos González, per a abordar importants assumptes per a la ciutat en matèria d’infraestructures com la Ronda Sud i la carretera Elx-Santa Pola, la consellera ha assenyalat la importància del treball conjunt entre administracions per a dur a terme projectes en favor de la ciutadania.

Així, ha destacat que “des de la Generalitat i a través també d’una línia de subvenció del Ministeri, es farà viable que es puga assumir obres com la Roda Sud d’Elx”, i ha assenyalat que “el pressupost d’aquesta infraestructura, prop de 19,4 milions d’euros, es farà possible a través del pròxim pressupost de la Generalitat per a 2023”.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que “aquesta important obra per a la ciutat es materialitzarà a través d’un conveni amb l’Ajuntament d’Elx, de manera que la Generalitat, a través de la Conselleria, subvencionarà l’actuació i l’Ajuntament l’executarà com ja s’ha fet recentment a la Vall d’Uixó, per exemple, amb un pont entre els polígons industrials del municipi”.

La titular d’Obres Públiques destaca que el segon tram de la carretera Elx-Santa Pola s’iniciarà després de l’estiu.

D’altra banda, Rebeca Torró ha indicat que la carretera Elx-Santa Pola, “ja està executada en el primer tram dels quatre en què que s’ha dividit; les obres del segon tram començaran després de l’estiu, al setembre; el tercer ja està en fase de licitació, i per a l’últim tram estem preparant les condicions per a la seua licitació”.

“Es tracta -ha recordat- d’una obra de 10 milions d’euros que és una reivindicació de l’Ajuntament i dels seus veïns i veïnes, i que la Generalitat va responent amb l’execució dels trams.

Per part seua, l’alcalde de la ciutat, Carlos González, ha qualificat aquesta reunió de treball com a “molt positiva, fructífera i interessant en la qual hem abordat diferents assumptes d’importància per al municipi relacionats directament amb temes de competència de la Conselleria i també del Ministeri on la consellera té un treball d’interlocució”.

Segons ha manifestat, “hem parlat de qüestions tan importants i necessàries en matèria d’infraestructures per a la nostra ciutat com la Ronda Sud i la carretera de Santa Pola, en la qual ja s’han produït avanços molt substancials en els últims anys i en els quals hi ha novetats imminents”, i ha afegit que aquesta carreta “és una infraestructura absolutament essencial per a la millora de la connexió d’Elx amb el seu entorn”.

A més, s‘han abordat altres assumptes per a la millora de la connexió amb Alacant i el seu entorn i la necessitat de buscar alternatives que faciliten la fluïdesa de la comunicació entre ambdues ciutats.

Rebeca Torró ha signat al Llibre d’Honor acompanyada de l’alcalde i de diversos membres de l’equip de govern amb motiu de la seua primera visita oficial a l’Ajuntament d’Elx.