Nous vehicles híbrids per a la flota de la Policia Local

L’Ajuntament d’Elx suma 11 nous vehicles híbrids a la flota de la Policia Local. El regidor il·licità, Carlos González, acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, pel cap del cos de seguretat municipal, César Zaragoza, i per membres de l’Equip de Govern, ha presentat a la Plaça de Baix els Ford Kuga Titanium 2.5 FHEV de 190 cavalls que s’incorporaran al servei de patrulla per tot el municipi. Amb una inversió aproximada de 450.000 euros, “estan dotats del kit reglamentari i diferents elements de senyalització, certificats i homologats per al desenvolupament de les tasques policials”, ha explicat l’alcalde, per la qual cosa “reuneixen tots els requisits per a l’adequada prestació del servei”.

Els 11 vehicles formen part de l’esforç municipal per a la modernització del parc mòbil de la Policia Local; una renovació en la qual es continuarà invertint, tal com ha precisat González. Aquests SUV híbrids autorecarregables, a més d’incidir en la sostenibilitat, a reduir emissions i a descarbonitzar el municipi, són “un pas avant en la millora contínua d’un servei públic essencial” i una millora decisiva “en les condicions laborals dels i de les agents de la Policia Local, cosa que per a aquest Equip de Govern és molt important”, que ha destacat tant des del mateix Consistori, com des dels sindicats i des de la Prefectura la polivalència dels vehicles.

“La seguretat ciutadana és una prioritat bàsica en l’acció del Govern Municipal, treballant des del primer moment per a incrementar la seguretat en barris i pedanies, la qual cosa ens ha portat en aquest mandat a adoptar un conjunt de mesures i decisions orientades a l’objectiu essencial de millorar la seguretat de la ciutadania”, ha manifestat González. En eixe sentit, a més del Pla Quinquennal per a la renovació de la flota de la Policia Local, l’Equip de Govern ha augmentat el nombre d’agents de la plantilla i ha adoptat mesures organitzatives com la creació de la Unitat Rural de Seguretat (URS).

Per a Saragossa, que ha recordat que actualment la Policia Local d’Elx compta amb uns 110 vehicles entre turismes, motocicletes, furgons i cotxes camuflats, ha recalcat que “era una necessitat” a la qual està donant compliment la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament, ja que el parc mòbil policial té molts anys a la seua esquena, amb alguns vehicles amb mig milió de quilòmetres i més de huit anys d’antiguitat. Saragossa també ha informat que els 11 nous híbrids es repartiran entre unitats i serveis, encara que prioritzant a la Unitat Territorial de Policia Comunitària “per ser la que té major nombre de serveis diaris i la que més quilòmetres realitza”, ha assenyalat.

Preparats per a l’acció

Amb carrosseria tot terreny de baix consum, els 11 nous vehicles adquirits per l’Ajuntament d’Elx per a la Policia tenen el distintiu ambiental ECO de la Direcció General de Trànsit (DGT). Amb 190 cavalls combinats, i de naturalesa híbrida recarregable, permeten esprémer al màxim les seues capacitats en entorns urbans i evitar així la necessitat d’accedir a un punt de càrrega, la qual cosa suposa una iniciativa important per a aconseguir els objectius d’eficiència energètica i de reducció de la petjada de carboni alhora que es mantenen les prestacions necessàries per a la labor policial.

L’interior dels Ford Kuga policials està dotat amb climatitzador bizona, navegador, emissora de ràdio i mòdem, així com els ancoratges necessaris per als diferents elements necessaris per als agents. Igualment, estan retolats amb emblemes i distintius oficials segons l’homologació vigent de la Generalitat Valenciana.