L’Ajuntament cedeix un terreny municipal per a l’Institut de Neurodesenvolupament de la Fundació Salut Infantil

El solar de 10.000 metres quadrats se situa en l’avinguda de Trabalon amb el carrer Vicente Clavel Florentino, al sud-est del nucli urbà, en una àrea en plena expansió.

L’Institut de Neurodesenvolupament de la Fundació Salut Infantil ha fet un primer pas decisiu per a la seua materialització amb la cessió del terreny per part de l’Ajuntament d’Elx. La signatura del conveni en el qual el consistori es compromet a cedir una parcel·la de 10.000 metres quadrats situada a l’avinguda de Trabalon amb el carrer Vicente Clavel Florentino durant 40 anys —prorrogable dos vegades fins a un màxim de 75 sense cànon— s’ha escenificat en l’actual seu de l’entitat, en el passeig de la Joventut.

Aquesta actuació està relacionada amb l’objectiu 17: “aliances per a aconseguir els objectius” dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

L’edifici de l’Institut de Neurodesenvolupament i nou emplaçament per a la seu de la Fundació Salut Infantil tindrà un cost aproximat de 10 milions d’euros i estarà situat al sud-est del nucli urbà de la ciutat d’Elx.

Dissenyat per l’estudi ARN Arquitectes, es tractarà d’una construcció integrada en la trama urbana del barri, adaptada al 100% i d’alta sostenibilitat, en la qual es podrà aconseguir fins a un 80% de reducció d’emissions de CO2, cosa que s’avança a les exigències europees per a 2050. De formes austeres, es dividirà en tres mòduls: atenció precoç amb capacitat per a 400 xiquets, educació inclusiva infantil i primer cicle, i el centre d’investigació.

Dossier-Proyecte Fundació Salut Infantil