L'antic edifici de Correus serà una 'learning factory' per a la innovació empresarial i la formació de professionals

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la consellera d’Innovació, Carolina Pascual, han participat amb diferents agents socials en una nova reunió per a impulsar un projecte que també suposarà la renovació de la zona del passeig de la Joventut.

L’antic edifici de Correus del passeig de la Joventut d’Elx, adquirit per la Generalitat Valenciana, es convertirà en un espai de referència per als diferents sectors productius, no sols d’Elx sinó també de la Comunitat Valenciana. Aquest centre resoldrà les necessitats tecnològiques de les empreses i es convertirà en una learnig factory, del qual només hi ha 18 a tot el món, per a la formació de professionals en el complex i canviant món digital, segons han informat l’alcalde il·licità, Carlos González i la consellera d’Innovació, Carolina Pascual, després de mantindre una reunió amb diferents agents socials per a avançar en el projecte.

Aquesta actuació està relacionada amb l’objectiu 9: “Indústria, Innovació i Infraestructura” dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

De la reunió s’ha destacat: En primer lloc, que ha estat caracteritzada pel consens de tots els agents participants. En segon lloc, que el projecte complirà una funció urbana que suposarà la renovació i revitalització de la zona on està situat l’antic edifici de Correus. En tercer lloc, la cogovernança i la implicació de la iniciativa privada d’aquest futur projecte. I en quart lloc, que serà un espai de referència per als diferents sectors productius, no sols de la ciutat sinó de la Comunitat Valenciana, que impulse el canvi de model productiu i la innovació del teixit empresarial.

La “learning factory” d’Elx, permetrà que els estudiants o treballadors puguen aprendre “en viu i en directe” el maneig de les eines de les seues empreses. Serà un centre on les empreses vagen a resoldre les necessitats científiques i tecnològiques i on els professionals tinguen una referència per a la seua formació, la seua especialització i adaptació a un món complex en plena digitalització i canvis.

La primera reunió per a impulsar aquest projecte es va realitzar el mes de març passat i la tercera està prevista que tinga lloc al juny.