Nous autobusos híbrids a Elx

L’Ajuntament d’Elx incorpora cinc nous autobusos híbrids a la flota del servei de transport públic d’Elx.

La ciutat compta ja amb onze vehicles de tracció 100% elèctrica, la qual cosa suposa el 19% de tota la flota. L’objectiu municipal és que en 2030 la flota siga un 78% híbrida.

Aquesta iniciativa, que està relacionada amb l’objectiu 11: “ciutats i comunitats sostenibles” dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

En aquests moments Elx compta amb un total de 59 autobusos amb una edat mitjana de 8 anys.

Els nous autobusos tenen una capacitat de 105 passatgers, mesuren 12 metres i tenen 3 portes dobles. Així mateix, estan preparats per a passatgers amb cadira de rodes i disposen de seients per a embarassades. La tracció elèctrica com a base del funcionament d’aquests autobusos implica una rebaixa substancial de l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera. Emet un 30% menys de CO₂ que un autobús convencional.

L’Alcalde, Carlos González, i la regidora de Mobilitat Sostenible, Esther Díez, han presentat aquest dijous les noves incorporacions del servei de transport públic. “Aquests nous cinc autobusos híbrids cal inscriure’ls en l’aposta per la mobilitat sostenible i la millora del transport col·lectiu, però també en l’aposta de l’equip de govern per la millora dels serveis públics”, ha assenyalat l’alcalde, qui també ha recordat que aquesta és una de les prioritats en aquesta legislatura.

González ha indicat que “al llarg d’aquesta legislatura s’ha realitzat una inversió acumulada de 3,7 milions d’euros. Això implica un gran esforç en la modernització del servei de transport públic. Al costat d’això, cal destacar la reducció que suposa de gasos contaminants a l’atmosfera, alguna cosa que hem de tindre molt present”.

Per part seua, la Regidora de Mobilitat, ha manifestat que cadascun d’aquests vehicles ajuda a evitar l’emissió de 38 tones de diòxid de carboni a l’any i en 2030, si es compleixen els objectius, la pretensió de l’equip de govern és evitar l’emissió de 1.500 tones a l’any. “Hi ha un component ambiental primordial en aquesta aposta per la flota ecològica, però també una aposta per la millora del confort per als usuaris i el compromís d’aquest govern és continuar apostant pel transport públic, que, al final, és el més democràtic que tenim a la ciutat”.