Nous punts nets de proximitat

L’Ajuntament d’Elx ha presentat aquest matí els nou punts nets de proximitat que facilitaran i acostaran el reciclatge a les llars del municipi. La posada en marxa d’aquest servei, inclosa en el nou contracte de neteja, facilitarà la possibilitat de recollir objectes que habitualment es llancen, com bombetes, piles, taps de botelles, llibres i revistes, xicotets electrodomèstics, aerosols, radiografies, tubs de baix consum, CD i cintes de vídeo, així com càpsules de café.

Aquesta actuació està relacionada amb l’objectiu 13: Acció pel Clima, dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

S’ha incorporat un contenidor en cadascuna de les pedanies de la Marina (plaça de l’Amistat), dels Arenals del Sol (avinguda de Sant Bartolomé de Tirajana nº59), Torrellano (plaça Antonio Cutillas), l’Altet (plaça Major), la Baia (plaça Primavera) i la Foia (Torre del Gall). En el nucli urbà també s’han col·locat tres punts nets al Plá (Mercat de Sant Josep), Altabix (plaça de Tirant lo Blanc i Carmesina) i Carrús (plaça de Francesc Cantó).

Amb aquesta iniciativa el Ajuntament d’Elx preten continuar generant serveis de proximitat al ciutadà perquè puga reciclar aquells residus que no són convencionals i que fins ara només es podien depositar en els punts nets de Carrús i de la Llotja”, ha destacat el regidor, que ha assenyalat que “a més aquests moderns contenidors permetran millorar l’estètica d’aquells espais públics en els quals es troben.

Per a cadascun dels diferents residus, el moble disposa d’una bústia o embocadura d’admissió adequada a la seua grandària i a les característiques del seu depòsit. Les obertures estan previstes tant en la seua cara frontal com en les dues cares laterals.

L’Ajuntament té el propòsit que aquesta acció situe a Elx entre les ciutats que més reciclen d’Espanya. Així mateix, s’han instal·lat nous contenidors de fracció resta al barri de Carrús Oest o de la zona de Pont Nou. D’altra banda, també s’han col·locat contenidors d’envasos a Carrús Oest i 300 nous contenidors al Camp d’Elx.