Prioritat als vianants en el nucli urbà

L’Ajuntament d’Elx ha finalitzat la creació de plataformes úniques per a donar prioritat als vianants en el nucli urbà. La regidora de Mobilitat Sostenible, Esther Díez i el de Manteniment, Héctor Díez, han visitat els carrers Sant Miquel, Barques, Porta Oriola, Fossar, Mare de Déu de la Llet i Abadia, zones del centre històric d’Elx, que ja han sigut de nou obertes a la circulació.

Aquesta iniciativa, que està relacionada amb l’objectiu 11: “ciutats i comunitats sostenibles” dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Es tracta d’uns treballs als quals ha precedit una important actuació per a modernitzar la xarxa d’aigua potable i el clavegueram. En total, la Regidoria de Mobilitat Sostenible ha efectuat una inversió de 370.000 euros per al pavimentat de tots els carrers convertits en plataforma única; mentre que Aigües d’Elx ha destinat 625.000 euros.

“En aquests carrers hem realitzat una actuació de prioritat per als vianants, de millora de l’accessibilitat i de modernització per part de la Regidoria de Mobilitat Sostenible”, ha informat la regidora, que ha afegit que “des d’Aigües d’Elx s’ha dut a terme tot el procés de modernització de la xarxa d’aigua potable i clavegueram”.

Així mateix, Esther Díez ha recordat que “es tracta d’una actuació que se suma a la prioritat per als vianants que s’ha executat ja al carrer Fatxo i que s’està duent a terme al carrer Sant Vicent, en el qual es procedirà a l’asfaltat la setmana vinent”.

Finalment, la regidora ha ressaltat que “el que es pretén és millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes en el seu dia a dia i també contribuir a la ciutat verda i amable en la qual treballem des de l’equip de govern”.