El punt net mòbil informatitzat inicia el seu servei

El punt net mòbil informatitzat inclòs en la nova contracta municipal de neteja ha començat a prestar servei en proves als Arenals, a l’avinguda de Sant Bartolomé de Tirajana número 38, durant els mesos de juliol i agost de 9.00 a 13.00 hores. L’edil de l’àrea, Héctor Díez, acompanyat pel gerent de la UTE Elx, Alberto Bleda, i pel pedani dels Arenals, Antonio Garzón, ha presentat una iniciativa de proximitat que permet l’arreplegada selectiva de 33 residus diferents com ara consumibles i equips informàtics, mòbils, televisors, electrodomèstics, radiografies, càpsules de café, piles, dissolvents, aerosols, bateries d’automoció o matalassos, ha enumerat Díez, que ha assenyalat que, a partir de setembre, aquest punt net alimentat amb plaques solars tindrà horaris i freqüència de pas pels diferents barris i pedanies del municipi.

“Aquest nou punt net mòbil informatitzat permetrà la ciutadania reciclar xicotetes fraccions que tenim a casa i que moltes vegades no sabem molt bé què fer amb elles: DVD, cintes VHS, ulleres, roba, olis, bateries de xicotets electrodomèstics i automòbils… per tant, tot un conjunt de residus que podrem depositar de manera gratuïta i donar-los una finalitat, que és el seu tractament per part del gestor autoritzat”, ha manifestat el regidor.

La identificació dels usuaris mitjançant DNI electrònic permetrà establir més endavant un sistema de recompenses culturals o esportives, com ara entrades de cinema, de museus, a esdeveniments esportius o d’altres, en funció de la freqüència d’ús del punt net; una mesura que té el propòsit d’animar la ciutadania a usar aquest servei.

A més d’arreplegar un ventall més ampli de residus, aquest nou punt net permet identificar els usuaris mitjançant el DNI electrònic i així, facilitar el tractament de dades sobre quina mena de residus es depositen, en quines zones del municipi i d’aquesta manera conéixer els seus hàbits per a donar un millor servei. D’altra banda, la identificació també permetrà més endavant establir un sistema d’incentius. “El propòsit del Govern Municipal és que, com més s’utilitze el punt net, puguem accedir a incentius des del punt de vista cultural o esportiu: entrades de cinema, de museus, d’esdeveniments esportius i fins i tot uns altres que puguem veure amb el propòsit d’animar la ciutadania a usar aquest punt net.”, que comptarà amb un operari que informarà la ciutadania de com s’empra i l’ajudarà en el procés de depositar els residus.

“D’altra banda, aprofitant que estem als Arenals i que és estiu, estarem informant que a partir del pròxim mes d’octubre serà una de les primeres pedanies d’Elx que comptarà amb la implantació d’arreplegada de la fracció orgànica, igual que el barri del Pla o al setembre Carrús Oest”, ha avançat el responsable municipal.

L’edil de l’àrea, Héctor Díez, acompanyat pel gerent de la UTE Elx, Alberto Bleda, i pel pedani Antonio Garzón, informa que a partir del pròxim octubre els Arenals serà una de les primeres pedanies d’Elx que comptarà amb la implantació d’arreplegada de la fracció orgànica, igual que al Pla o al setembre Carrús Oest.

Un municipi més net i sostenible

Dos ecoparcs fixos –el de Carrús i el del Parc Agroalimentari, aquest últim que pròximament escometrà treballs de modernització–, nou punts nets de proximitat –tres al nucli urbà i sis en pedanies–, els cinc ecoparcs mòbils dels mercats ambulants, altres cinc en forma de “mupis” repartits pel nucli urbà, i dos punts nets mòbils –un sobre camió en pedanies i el nou mòbil i informatitzat–, Elx completa la seua àmplia xarxa de proximitat destinada al depòsit de diferents classes de residus per al seu posterior tractament autoritzat. “Això ens permet tindre-ho el més fàcil possible per a poder reciclar tots eixos objectes o residus que no sabem molt bé què fer amb ells”, ha conclòs el titular de Neteja.