Campanya de revegetació Clot de Galvany

Amb motiu de l’estratègia per a la recuperació de la coberta vegetal del Clot de Galvany, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Elx ha programat una sèrie de tallers de voluntariat que se celebraran durant el mes de novembre.

L’activitat, oberta a tota la ciutadania, serà els diumenges de 10.00 a 12.00 hores. En primer lloc, s’impartirà als assistents una xarrada formativa a l’Aula de la Natura del Clot, on s’explicarà la importància de l’activitat a realitzar per a la recuperació de la vegetació autòctona i es donaran les instruccions i eines necessàries per a això.

És important posar en valor l’aiguamoll com un dels patrimonis naturals del municipi i centre de diversitat de primer ordre en la Comunitat Valenciana.

Aquesta actuació de revegetació es duu a terme durant el mes de novembre perquè és quan existeix major garantia de supervivència dels exemplars repoblats: coscolla, margalló, bayón, arç negre, cambronera, romer, ullastre, savina, llentiscle, efedra i rasca vella.

L’any passat 435 persones van participar en la campanya de reforestació del Clot i es van replantar un total de 788 esqueixos.

A més de les activitats dels diumenges, es realitzaran altres revegetacions al llarg de les setmanes de novembre en les quals participaran associacions, col·legis i empreses, amb plançons generats en els propis vivers forestals del Clot.