Treballs en el corredor esportiu que unirà el Pantà amb el Fondo a través del Vinalopó

El Pla integral de regeneració ambiental del vessant del Vinalopó contempla la creació d’un gran corredor recreativoesportiu que unirà en el futur el Pantà d’Elx amb la desembocadura del riu i el Fondo. El projecte compta amb una assignació pressupostària de 150.000 euros en els pressupostos de 2021 i permetrà que qualsevol persona puga anar des del Pantà fins a l’assarb de Dalt i el Fondo passejant, fent esport o amb bicicleta, i connecta així dos espais naturals únics, el Fondo i el Pantà, dues de les nostres infraestructures verdes més valuoses.

Aquesta iniciativa està relacionada amb diversos dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible: objectiu 3: Salut i benestar, objectiu 8: Treball decent i creixement econòmic, objectiu 11: Ciutats i comunitats sostenibles, i objectiu 15: Vida d’ecosistemes terrestres.

El projecte millora l’accessibilitat al riu, impulsa la regeneració ambiental de la zona, genera una infraestructura per a l’esport i la salut, i crea ocupació, tot això amb la vista posada a presentar una imatge de ciutat verda i saludable de cara a l’obtenció de la Capitalitat Verda Europea en 2030.

Els treballs de regeneració del vessant que s’han realitzat fins ara ja han suposat una inversió que supera el milió i mig d’euros en programes d’ocupació i formació, amb suport econòmic de la Generalitat Valenciana, que han donat treball a 60 persones desocupades en situació de risc d’exclusió i 8 monitors professionals durant un any.

Amb aquest pla integral d’intervenció en el vessant del Vinalopó, l’Ajuntament d’Elx mostra la seua línia de treball en pro de la modernització de la ciutat en clau ecològica, i mostra amb això la seua sensibilitat envers la demanda actual que exigeix el fenomen del canvi climàtic.