L'AVE arriba a Elx

Renfe posa a la venda els bitllets de l’AVE que, a partir de dilluns, començarà a cobrir la línia d’alta velocitat entre Oriola, Elx i Madrid. En una primera fase tindrà quatre serveis diaris, dos en cada sentit i dos d’ells seran directes, amb la qual cosa el temps de viatge més curt serà de 2 hores i 10 minuts entre Puerta de Atocha i Elx.

Renfe destinarà al servei AVE Madrid-Oriola el model S-102, un tren dels més avançats tecnològicament, bessó del que realitza ara mateix el trajecte Madrid-València. El tren compta amb 12 cotxes, és accessible a persones amb discapacitat i pot circular amb una velocitat màxima de 300 quilòmetres per hora.

La inauguració d’aquesta infraestructura acosta Elx a Madrid, genera oportunitats d’inversió i augmenta l’arribada de turistes internacionals.

Aquesta actuació està relacionada amb l’objectiu 9: “Indústria, innovació i infraestructura” dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

S’espera que aporte major equilibri en l’activitat econòmica i el desenvolupament. Juntament amb l’aeroport, ens converteix en una ciutat altament connectada i ens converteix en un lloc de privilegi per a continuar creixent, amb més transferència d’inversions i coneixement, amb més democràcia, confiança i reputació tecnològica. En definitiva, es confia que l’arribada de l’AVE provoque un revulsiu socioeconòmic per a Elx.